ابراهیم طاهرخانی کدخدایی
ابراهیم طاهرخانی کدخدائی متولد 1361 شهرستان تاکستان است. خانواده، به واسطه اشتغال پدر در نیروی دریائی ارتش جمهوری اسلامی ایران قریب 8 سال ـ مصادف با سالهای جنگ ـ در کوی سازمانی مرکز تفنگداران دریائی شهر منجیل دوران زندگی را گذراندند و پس از واقعه تلخ زلزله خرداد 1369 به زادبوم و دیار پدری بازگشتند و ادامه تحصیلات ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان فرزندان خانواده در تاکستان سپری شد.
دوران دانش آموزی به ویژه در سالهای راهنمایی و دبیرستان شروع فعالیتهایی فراتر از تحصیل کتابهای درسی بود؛ او که پیش از دبستان، تلاوت قرآن را در مکتب پدر آموخته بود در فضاهای مذهبی، فرهنگی و هنری دانش آموزی مشارکتی فعال داشته و بارها حائز عناوین و رتبه های برتر استانی و کشوری در ادوار راهنمایی و متوسطه تحصیل گردید.
شاید همین تعدد و گستردگی فعالیت ها در روزگار نوجوانی، زمینه ساز حساسیت های فردی نسبت به مسائل جامعه و فعالیت و کنشگری در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی گردید.
در سال 1379 علاقه رویاگونه اش به پرواز، با قبولی در آزمون خلبانی نیروی هوایی ارتش که انتخاب اول او برای ورود به دانشگاه بود زمینه تحقق یافت و از پائیز همان سال پس از طی آموزشهای نظامی مقدماتی، در کلاسهای درس دانشکده پرواز مسیر پر هیجان آموزشهای تئوری و عملی خلبانی آغاز شد، از آموزش پروازهای مقدماتی در فرودگاه قلعه مرغی تهران و تجربه نخستین پرواز مستقل در فرودگاه کوشک نصرت قم تا دوره آموزش پروازهای تخصصی و پیشرفته در پایگاه هشتم شکاری اصفهان ـ چهارسال ـ سخت کوشی و تمرکزی ناگزیر را رقم زد، تا در سال 1383 پس از فارغ التحصیلی در رشته و گرایش هوانوردی ـ خلبانی، با انتخاب هواپیمای ترابری تاکتیکی هرکولس (C130)، پایگاه هوائی شهید دوران شیراز را برای قریب به 4 سال بعنوان نخستین محل خدمت در کسوت خلبانی برگزیند.
پرواز با همه آموزه های ویژه اش از نظام مندی و زمان شناسی و دقت و حساسیت و تمرین برای مدیریت همزمان فرآیندهای مختلف، کلاس فشرده و عملی شکل دادن به علاقه ها و شخصیت فردی ابراهیم طاهرخانی کدخدائی در سالهای جوانی بود امّا با همه جذابیتهایش مانع از پرداختن او به علاقمندی دیگرش و تحصیل «دانش سیاسی» نشد. پس از انتقال محل خدمت از شیراز به منطقه هوایی مهرآباد تهران، همزمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی را آغاز کرد و با انگیزه ایجاد ارتباط بین این دو علاقمندی، یعنی «پرواز» و «سیاست» ، در موضوع «تأثیرپذیری راهبردهای سیاسی جنگ تحمیلی از عملیات هوائی جمهوری اسلامی ایران» به پژوهش پرداخت.
آن روزها به واسطه حضور پاره وقت در دفتر مطالعات نظری و پژوهشهای راهبردی نهاجا بعنوان مشاور ریاست و پژوهشگر دفتر اطلاعات مستند و مناسبی از تاریخ عملیات هوایی انجام شده در خلال دفاع مقدس را در دسترس تحلیل داشت امّا پرداختن به آثار راهبردی و سیاسی طراحی و انجام برخی از این عملیاتهای ویژه، تا آنروز صورت نپذیرفته بود و مستنداتی نداشت.
تلاش برای مستندسازی تاریخ شفاهی بجامانده در خاطره فرماندهان و سیاستگذاران ایام دفاع مقدس، به ویژه مصاحبه های مفصلی در این موضوع با حضرت آیت اله هاشمی رفسنجانی (نماینده حضرت امام (ره) در شورای عالی دفاع و فرماندهی نیروهای مسلح در جنگ)، دستاوردهای جذابی در موضوع پژوهش پدید آورد.
در سال 1390 به پیشنهاد احمد عجم، استاندار وقت قزوین مقرر شده بود جهت انتصاب بعنوان فرماندار یکی از شهرستانهای استان از نیروی هوای ارتش مأمور به خدمت در وزارت کشور شود امّا با طولانی شدن بروکراسی و روند موافقت سلسله مراتب ارتش با این مأموریت و منتفی شدن ضرورت زمانی انتصاب یادشده، مجدداً در بهار 1391 در سن 29 سالگی با عنوان «مشاور استاندار و مسئولیت اتباع خارجی استان قزوین» درخواست مجدد مأموریت وی از ارتش توسط استاندار قزوین به ستاد آجا ارسال شد که به اقتضای نیاز عملیاتی وقت، این مأموریت مورد موافقت فرماندهی قرار نگرفت.
تحصیل در حوزه استراتژیک با تمرکز و گرایش اقتصادی کسب و کار، همزمان با پرواز عملیاتی در تیپ ترابری پایگاه مهرآباد و مأموریت پژوهشی در دفتر مطالعات ستاد فرماندهی نیرو و تدریس در دانشگاهها و مؤسسات علمی، روزهای پرمشغله ای را تا فراغت از تحصیل دکتری مدیریت استراتژیک رقم زده بود.
با پایان یافتن تعهد خدمت نظامی و تصمیم به استعفا از کسوت پرواز، همکاری پروژه ای و کوتاه مدتی را با شرکت نوپای صنایع سیمان زابل بعنوان اولین حضور عملی در حوزه مدیریت صنعت و اقتصاد تجربه نمود. حضور در استان پرظرفیت و مستعد امّا کم برخوردار و محروم سیستان و بلوچستان و گره خوردن فعالیتها با گامهایی که این مجموعه اقتصادی در مسیر اشتغال و کارآفرینی و توسعه در این کنج شایسته ایران در اندیشه و برنامه داشت، فرصت تجارب اقتصادی و صنعتی ارزشمندی را فراهم نمود تا پس از آغاز پروژه تدوین سند چشم انداز این شرکت، از همکاری بعنوان مشاور برنامه ریزی استراتژیک، تا انتصاب بعنوان معاون اداری و منابع انسانی و عضو هیئت مدیره شرکتها و دبیری کمیته قوانین و مقررات مجمع کارآفرینان ایران برای همراهی با گامهای همواره پویای مجموعه به سمت توسعه ایفای نقش نماید و تا سال 1397 که با تجدید ساختار 12 شرکت ایجاد شده در کنار سیمان زابل، «هلدینگ همگامان توسعه سیستان و بلوچستان» شکل گرفت،در سمت رییس هیات مدیره کماکان همراهی و خدمت در بزرگترین مجموعه اقتصادی و صنعتی تاریخ سیستان و بلوچستان را بعنوان رسالت اجتماعی و مشغله اصلی در برنامه فعالیتهای خود داشته باشد.
او در تمام سالهای دهه گذشته علاوه بر تحصیل و تدریس دانشگاهی در حوزه های حقوقی، سیاسی و مدیریتی با حساسیت نسبت به مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، کنشگری فعال و تحلیل و نگارش در رسانه های کشور را بعنوان «تکلیفی برای تأثیر» بعنوان سرلوحه حرکت و فعالیت خود بازتعریف نمود و در سال 1398 به پیشنهاد استاندار سیستان و بلوچستان، به منظور رفع نابسامانیهای حقوقی و اقتصادی ایجاد شده در شرکت هواپیمایی تفتان، بعنوان رییس هیات مدیره این شرکت معرفی شد و سپس از بهار 1399 در سمت «مشاور اقتصادی استاندار» منصوب گردید.
ابراهیم طاهرخانی کدخدائی، در یازدهمین جشنواره ملی تولیدکنندگان و مدیران جوان که در آبان ماه سال 1396 توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و خانه صنعت کشور برگزار گردید، عنوان «مدیر نمونه جوان ملی» را احراز نمود.